Διευθυντής: Κωνσταντίνος Μουρλάς |
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Κωνσταντίνος Μουρλάς
Η ερευνητική αυτή ομάδα επιδιώκει να προωθήσει την σύνδεση της Επιστήμης των Δεδομένων και της Πληροφορικής με το χώρο της Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας, εμβαθύνοντας στην κατανόηση των σύγχρονων υπολογιστικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζει την αλληλεπίδραση μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης, της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας.
Το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΕΚΠΑ προσκαλεί σε υποβολή υποψηφιοτήτων για εισαγωγή στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, με κατάθεση φακέλων έως και την Δευτέρα 10/9/2018 (ανακοίνωση παράτασης της προθεσμίας υποβολής στην σελίδα https://eclass.uoa.gr/modules/announcements/index.php?course=MEDIA254&an_id=169418.
Η σχετική προκήρυξη βρίσκεται ανακοινωμένη στην σελίδα https://eclass.uoa.gr/modules/announcements/index.php?course=MEDIA254&an_id=166472, ενώ το ΦΕΚ Κανονισμού Λειτουργίας του Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ είναι ψηφιακά διαθέσιμα στον ιστοχώρο του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, σελίδα http://www.media.uoa.gr/grads/phd.html.
Πρόσκληση Υποβολής Υποψηφιοτήτων για εισαγωγή/φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης» ακαδημαϊκού έτους 2018-2019
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης» του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ ΕΚΠΑ έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί από το ακαδ. έτος 2018-2019.
Η απόφαση ίδρυσης του Προγράμματος έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ Β2762/11-07-2018 (διαθέσιμο στην σελίδα Έγγραφα του Προγράμματος), και αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ και του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Προγράμματος.
Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για εισαγωγή/φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης» ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 έχει δημοσιευθεί και αναρτηθεί στην πλατφόρμα Διαύγεια με ΑΔΑ 7ΝΛΗ46ΨΖ2Ν-ΠΔ0 (σελίδα ανάρτησης), με παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως και την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.
The Play2Do project aims to support special education teachers, mainstream teachers, and VET trainers who work with students/trainees with intellectual disabilities by offering an educational game for teachers to complement their training through simulated practice learning and improve their skills in dealing with critical incidents or challenging situations which can occur in everyday practice (2018 - 2019)
Περιγραφή
Το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ιδρύθηκε το 1996, με το Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμόν 149 (ΦΕΚ 10 Ιουνίου 1996, τεύχος πρώτο, αρ. φύλλου 111). Το Εργαστήριο, σύμφωνα και προς το καταστατικό του, εξυπηρετεί εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες στα γνωστικά αντικείμενα Θεωρία και Εφαρμογές των Νέων Τεχνολογιών και των προϊόντων τους, Ανάπτυξη Επικοινωνιακών Πρακτικών στην Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε. με Νέες Τεχνολογίες και Επεξεργασία της Πληροφορίας και Διαχείρισή της σε Διεθνή Δίκτυα και ανήκει στον Τομέα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Επικοινωνιακών Εφαρμογών και Τεχνολογίας.
Το Εργαστήριο προσφέρει διαρκή σύνδεση με το Διαδίκτυο και υποστηρίζει την πρακτική εξάσκηση των φοιτητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, την έρευνα στον τομέα των Nέων Tεχνολογιών με έμφαση στην εφαρμογή τους στον ευρύτερο χώρο της Eπικοινωνίας, καθώς και τη διεξαγωγή σεμιναρίων σχετικών με την επεξεργασία κειμένου, την ηλεκτρονική διαχείριση εντύπου, την οπτική επικοινωνία και την δημοσιογραφική έρευνα με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων (Computer Assisted Research and Reporting).
Δραστηριότητες
Στις δραστηριότητες του Εργαστηρίου περιλαμβάνονται:
Επιστημονικοί Συνεργάτες